Flonky bygger inte om längre. Hon har flyttat in på 24 kvadrat och tänker stanna där åtminstone ett slag.

onsdag, oktober 19, 2005

hemma bra men borta lite bättre

jag har varit i england. i england är det nästan alltid vått. om man tvättar en tröja och hänger upp den för att torka så har den med största sannolikhet inte torkat dagen därpå, och kanske inte heller dagen efter det. det är en av dom jobbiga grejorna med england. jag kan ju lika gärna börja med att rabbla jobbiga grejor med england, för det är ju alltid roligare att han en tokrolig och positiv slutkläm, inte sant?

i england har kvinnoemanicipationen inte kommit lika långt som i sverige. om man är intressead av någon ska man helst inte visa det på något som helst sätt, för då är man en hora. om man är tjej och ändå talar med en karl i över fem minuter kan en annan tjej skrika "THAT SWEDISH BITCH IS TRYING TO STEAL MY BOYFRIEND" bakom ens rygg. oavsett om det är hennes pojkvän eller inte. man ba liksom va?!

i england finns det massa australiensare som drar nytta av att dom vistas i ett land där kvinnoemanicipationen inte gått lika långt som i somliga andra länder. det får dem till exempel att tro att de kan säga åt sin flickvän att hon faktiskt får ta och raka av sig ALLT hår därnere om oralsex ens kan komma på tal. man ba liksom va?!

nu till dom braiga grejorna. i england kan man köpa jättemycket konstiga saker. konsumtion är roligt. jag har bland annat konsumerat en tröja med får som säger BAH och Hello Kitty-godis som smakar läppbalsam.

det engelska språket är ju för övritgt toppen. i england kan man säga "OH YEAH" när man har sex utan att tro att man är med i en porrfilm, man kan kalla nån för "baby" utan ironi och damen i kassan på snabbköpet kalla dig för "darling". sånt rockar röv.

i england kan du konsumera alkohol anytime mellan tolv på dagen och elva på kvällen utan att nån stirrar på dig. (efter klockan elva blir alkoholen svårare att få tag på men folk kommer inte stirra på dig om du envisas med att fortsätta öla efter detta magiska klocksalg.) överhuvudtaget kan man konsumera ganska stora mängder alkohol i england och av ganska skilda slag. eller vad sägs som bananöl? nåväl, blå alkoläsk var nästan att föredra.

i england kan du jobba på ett fyrstjärningt hotell men ändå exempelvis spela tennis med isbitar från ismaskinen och plastvattenkannor som racketar. du kan även busringa till högsta storfräsarchefen för hela hotellkoncernen mitt i natten - och ändå få behålla jobbet. och sånt är ju behjärtansvärt.

vidare är den engelska artigheten fantastisk. man kan krossa en burk lemoncurd på Harrods stengolv och det stackars butiksbiträdet tvingar ändå sig själv att upprepa "no problem att all" som ett mantra.

england var faktiskt toppen alltogether. jag är inte glad att vara hemma. borta bättre.

kom på att jag glömde dagens låta-mig förra gången. det är en katastrof som inte får upprepas. DAGENS LÅT är... blue light - bloc party.

2 kommentarer:

Anonym sa...

efter kl 23.00 kan man alltid ringa booze bothers! det finns inte i sverige, och skulle aldrig komma pa tal om att finnas heller.

Anonym sa...

ja.... allt som du säger om england stämmer..nästan... visst e det underbart och bli kallad för darling hela tin och underbart med allt supande..man behöver inte ens ha dåligt samvete när man sitter på en mysig pub mitt på dan...o sant det du säger om shoppingen, man hittar så otroligt "roliga" grejer o tro mig när man bott där ett halvår kommer man hem och e shoppoholic... det skulle till och med du bli.... puss antonella