Flonky bygger inte om längre. Hon har flyttat in på 24 kvadrat och tänker stanna där åtminstone ett slag.

torsdag, oktober 25, 2007

Vi verkade vara intresserade av lokalpolitik

Idag var Sara och jag på öppet möte med Demokratiforum Flemingsberg. Temat för kvällen var nedskräpningen. Inte Flempans största problem kanske i mina ögon, men jag tog såklart min chans att gå dit och dra långsökta paralleler från nedskräpningen till belysningen. (För övrigt kanske en av de bästa kunskaper jag fått av akademiska studier - förmågan att dra långsökta paralleler!)

Hur som helst. I Flempan bor 13000 personer. Demokratiforums moderata ordförande hade entusiastiskt beställt 50 bullar till mötesdeltagarna som hon hoppades skulle gå åt. Det räckte till två bullar var, kan sägas. Detta betyder alltså att uppslutningen på mötet var i runda slängar en person per femhundra Flempaninvånare. Många av dem var veteraner. Det visade sig att lamporna jag klagat på i tre månader hade en kvinna klagat på varje år - i trettio år.

Men temat var alltså nedskräpning. Ingen av mötesdeltagarna proklamerade rätten att skräpa ner. Ej heller var någon där som själv ansåg sig skräpa ner. Nej, nedskräpningen sköttes av anonyma personer i tredje person. Dom som rotar i soprummen på nätterna; "dom här arkeologerna som vill göra fynd... det är som Jerusalem efter bombning!"

Jag och Sara roade oss mest med att skriva ner roliga citat. "Det är tydligt att vi klargör", var en favorit från ordföranden, som annars mest upprepade att "det är viktigt att det inte blir pajkastning". Stämningen var understundom hätsk men ofukuserad. Och ganska rolig. Jag och Sara ska lätt bli stammisar. Efteråt fick vi svara på frågor från fascinerade lokalpolitiker som förvånat konstaterade att vi verkade vara intresserade av lokalpolitik.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Strålande protokoll. Det här godkänner jag utan reservationer... eller jag menar... öh. Blir roligt att se om det är samma folk nästa gång. (Ja, vilka karaktärer. Hippiekvinnan, rabiata brf-kvinnorna, batterimannen...)

Kato sa...

fantastiskt! nu vill jag typ också bo i flempan!

Stina sa...

haha. nä det vill du inte.

Anonym sa...

Bra initiativ! Lycka till!