Flonky bygger inte om längre. Hon har flyttat in på 24 kvadrat och tänker stanna där åtminstone ett slag.

fredag, augusti 31, 2007

And tonight... ångest

TV 4 satsar ikväll på ångestunderhålling, a.k.a. melodifestivalen för barn. Det är verkligen fruktansvärt. Och dom har rekryterat två av sina värsta programledare - Agneta Sjödin och Adam Alsing - att lotsa oss igenom de otäcka barnens bidrag. Barnen är som små kloner av standardschlagerstjärnor och idolkändisar; samma paljettlinnen, påklistrade leenden, stela klappa på låret-dans och låtarna har samma genomtrissta arr.

När jag var liten var det ju precis det där man drömde om - att få byta ut hopprepet mot en riktig mick och sovrumsgolvet mot en riktig scen, där man kunde framföra sina toppenhits som man ansåg sig ha komponerat. Men frågan är om det inte är bättre om vissa saker får stanna i fantasin. Precis som att vissa sexfantasier kanske inte bör realiseras. Då blir det bara pinsamt och förnedrande och sorgligt. Dessutom sjunger barn generellt jävligt illa. Förlåt om jag låter som en moralkakebakande kärring men va fan: LÅT BARNEN VARA IFRED!

PS. Men en sak som är rolig är att låtarna är lika dåliga som i en random schlagerfestival för vuxna. Kul att textförfattandet inte verkar utvecklas efter 14 års ålder... DS.

Inga kommentarer: